Inka Vuorinen 

 HypnoBirthing® Childbirth Educator, Rentoutusohjaaja

Hypnosynnytysvalmentaja, Inka Vuorinen, kuva: Aleksi Kallioja Photography
Hypnosynnytysvalmentaja, Inka Vuorinen, kuva: Aleksi Kallioja Photography


Hei! 

Ihanaa, että löysit sivuni! Olen onnellinen, että haet lisätietoa synnytyksestä ja harkitset synnytysvalmennusta. 

  Olen 28-vuotias yhden lapsen onnellinen äiti. Tavoitteeni on viedä suomalaista synnytyskulttuuria hellempään suuntaan. Olen valmistunut Suomen Hypnosynnytys ry:n hypnosynnytysvalmentaja koulutuksesta, kansainvälisesti sertifioiduksi hypnosynnytysvalmentajaksi. Lisäksi olen opiskellut Helsingin kesäyliopistossa rentoutusohjaajan opintoja.
Päivätöikseni teen irtoprotetiikkaa hammaslaboratoriossa. Rakastan töideni yhdistelmää. Hammaslaboratoriossa saan käyttää kädentaitojani ja synnytys- ja rentoutusohjaajana saan auttaa ihmisiä rentoutumaan ja löytämään sisäisen voimansa. 

Innostukseni hypnosynnytykseen lähti, kun sain itse tietää olevani raskaana, 2017. Kuten jokainen esikoislapsen odottaja, löysin googlaamalla valtavasti monenlaista tietoa synnytyksestä. Onnekseni löysin myös hypnosynnytyksen. 

Hypnosynnytys on syvärentoutustekniikoihin perustuva menetelmä, jota käytetään synnytyksen aikana tukemaan kehon sisäänrakennettua voimaa synnyttää lapsi turvallisesti ja rauhallisesti. Haluan kuitenkin korostaa, että hypnosynnytys ei ole vain lääkkeettömään synnytykseen. Tekniikat, paljon harjoiteltuna, mahdollistavat myös lääkkettömän synnytyksen, mutta se ei ole edelletys hypnosynnytykselle! Hypnosynnytys tekniikat auttavat sinua kun valmistaudut vauvasi syntymään. Ne auttavat sinua kotona ja sairaalassa ollessasi. Valmennus kattaa sekä kotisynnytyksen, että sairaalasynnytyksen. Haluan tarjota mahdollisimman yksilöityä palvelua ja keskitynkin kanssasi juuri siihen synnytystapaan, jonka sinä haluat. On toiveissasi sitten vesisynnytys kotona, rauhallinen synnytys sairaalassa, epiduraali tai suunniteltu sektio. Synnytys on suuri muutos niin fyysisesti kuin henkisesti ja hypnosynnytys on tarkoitettu sinun ja kumppanisi valmistamiseen tätä muutosta varten. Oli synnytystapasi mikä tahansa, loppu tuloksena on uusi elämä ja uudenlainen perhe.

Turvallinen synnytysympäristö kuuluu kaikille. Omalla valmistautumisella on turvallisuuden tunteen kokemisen kanssa suuri merkitys. Autan Sinua ja synnytyskumppaniasi löytämään Sinulle toimivimmat keinot rentoutua. 

Saat aidosti välittävän kohtaamisen minun kanssani ja aion auttaa Sinua kaikin osaamani keinoin. 
Valmennuksen edut

Synnytykseen valmistautuminen vähentää huomattavasti komplikaatioriskiä. Hyvä synnytyskokemus syntyy turvallisuuden tunteesta. Tieto siitä, mitä kehossasi tapahtuu ja miten synnytys etenee, ovat perusta turvalliseen ja rauhalliseen synnytykseen.

Hyvän synnytyksen voi saada myös lääkkeellisen kivunlievityksen kanssa ja silloinkin rentoutuminen on äärimmäisen tärkeä osa synnytyksen kulkua. Tällöin lääkkellistä väliintuloa tarvitaan mahdollisimman vähän ja synnytys etenee luonnollisesi. 

Aikaisemmat kokemuksemme ja kuulemamme kertomukset muokkaavat aivoissamme olevia stressivastineita. Jos olet aina kuullut että synnytys on kamalan kivuliasta, on tämä sinun ensimmäinen mielikuvasi synnytyksestä. Onneksi, näitä opittuja ja koettujakin kokemuksia on mahdollista muuttaa. Hypnosynnytysvalmennus paneutuu juuri tähän, aivojen ja kehon yhteistyöhön synnytyksen aikaiseen kivunlievitykseen. Osa hypnosynnytysmenetelmällä synnyttäneistä sanoo synnytyksensä olleen jopa nautinnollinen! Vaikka et orgasmia synnytyksen aikana saisikaan, hypnosynnytysmenetelmällä lähes täysin kivuton synnytys on jokaisen ulottuvilla. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni Sinusta, synnyttäjänä. Kuinka paljon annat aikaa synnytykseen valmistautumiselle ja kuinka paljon harjoittelet. Synnytyskokemuksesi on suurilta osin Sinun käsissäsi.

Opit Hellä Synnytys -valmennuksessa

  • luottamaan omaan, luontaiseen kykyysi synnyttää
  • kuuntelemaan omaa kehoasi ja toimimaan sen mukaan
  • rentoutumaan täysin synnytyksen aikana
  • tunnistamaan synnytyksen erivaiheet
  • ottamaan synnytysaallot lempeästi vastaan
  • tunnistamaan omat rajasi ja tarpeesi, sekä ilmaisemaan ne selkeästi ja varmasti
  • työstämään mahdollisia pelkoja ja jännityksiä, sekä vapautumaan niistä
  • havaitsemaan negatiivisten ja positiivisten ajatuksien vaikutukset kehossa ja hallitsemaan ajatusten virtaa
  • rentouttamaan kehoasi tehokkaasti hengityksen ja liikkeen avulla
  • Synnytyskumppani saa kattavan tietopaketin synnyttäjän auttamiseen ja tukemiseen

Saat tehokkaita keinoja lievittää voimakkaitakin synnytystuntemuksia ilman lääkkeitä. Saat mukaasi myös rentoutusharjoitteita ja äännitteitä, sekä synnytystoivelistan mallin ja apua sen laatimiseen. Valmennuksen jälkeen tiedät oikeutesi synnyttäjänä ja osaat tehdä tietoisia valintoja synnytyksesi suhteen.