Mitä on HypnoBirthing®?

Hypnosynnytys on menetelmä, jonka avulla olet synnytyksen aikana täysin läsnä, rentona ja hallitset tuntemuksesi ja ajatuksesi. Näin saat rauhallisen synnytysilmapiirin ja voit tuntea olevasi turvassa. Opit luottamaan omaan kehoosi ja sen kykyyn saattaa lapsesi maailmaan. Rentoutunut mieli osaa ottaa synnytysaallot, eli supistukset, paremmin vastaan ja voit tuntea keinuvasi lempeässä ja luonnollisessa tahdissa kehosi kanssa, kun se tekee luonnollisinta työtään.

Sana "Hypno" viittaa itsehypnoosiin, jota syvärentoutuminen yksinkertaistettuna on. Itsehypnoosissa opetellaan itse vaipumaan syvärentoutuneeseen tilaan ja voidaan itse muokata omia ajattelutapojamme, esimerkiksi pelkoja synnytystä kohtaan. Hypnosynnytys menetelmässä valmistaudutaan synnytykseen erilaisin syvärentoutus- ja mielikuvaharjoituksin. Itse synnytyksessä pystyt käyttämään näitä tekniikoita pysyäksesi täysin hallinnassa, luottavaisena ja rentoutuneena.

Hypnosynnytys ei siis tarkoita että olisit transsissa tai unessa synnytyksen ajan. Menetelmän avulla pysyt koko ajan rauhallisena ja rentona, jolloin synnytys voi edetä luonnollisessa tahdissaan ja tunnet koko ajan olevasi aktiivisesti läsnä.

Menetelmän avulla opit hallitsemaan voimakkaitakin tuntemuksia kehossasi ja kääntämään ne positiiviseksi energiaksi sinun ja vauvasi hyväksi. Myös hengityksen voima on isossa osassa. Hapen kulku synnytyksen ajan vauvalle on elintärkeää. Rentoutuneena hengität syvempään ja tehokkaammin, hengityksellä on myös erinomainen kipua lievittävä voima.

Ilman pelkoa tai turhaa jännittyneisyyttä synnytyksestä tulee voimaannuttava ja eheyttävä kokemus myös sinulle, jolla saattaa olla huono aikaisempi synnytyskokemus. Positiivinen synnytyskokemus voi vaikuttaa koko loppuelämääsi.